Veteranen på gulvet

kirsten petersenKirsten Pedersen fra Stamsund har holdt mang en fot varm opp gjennom årene.

Fra sitt lille arbeidsrom i kjelleren har Pedersen tryllet fram meter på meter med fargeglade hjemmevevde matter, eller filleryer som noen også kaller det. Messeveteranen hadde vært nødt til å sitte konstant med veven hvis hun skulle kunne deltatt på alle de messene som hun blir invitert til, men hun blir nødt til å prioritere.

– Jeg vever veldig mange forskjellige mønstre der det er viktig at fargene passer i lag, vanligvis i lengder på 1-3 meter, men lengre matter veves også på bestilling. Det er jo mange som bruker mattene på buene sine der det ofte er lange kalde ganger, forklarer hun.

Ifølge Pedersen er det igjen blitt skikkelig populært med matter og det er jo adskillig lettere for eldre folk å riste en matte enn et stort og tungt plastikkteppe.

– Nå når det blir høst og kaldt er det jo veldig gjevt å ha en tykk og god matte på gulvet, og Jeg bruker kun sengetøy og gardiner i bomull til mattfiller som jeg verver mattene av, presiserer hun.

Ofte kan Pedersen finne mange sekker med tøy på trappen sin, og hun vet ikke hvem som har satt dem der.

– I noen sekker er det rent tøy som lukter godt, mens andre igjen går rett i vaskemaskinen, smiler hun og legger til at hun er veldig glad for disse bidragene.

Trapper ned

Pedersen har også mange kunder som kommer hjem til henne og handler eller bestiller, og hun har også sendt noen matter sørover i landet.

– Jeg tror jeg må begynne å trappe litt ned på vevingen, så hvis det er noen som har ønske om å legge inn en bestilling til meg, så må de gjøre det ganske snart, sier hun.

Veteranen kan fortelle at hun i år har tenkt å ta med seg litt antikke saker på messestanden, ting som bærspann, gamle mugger og lignende.

Du er her: Hjem Artikler Veteranen på gulvet