Test deg NÅ

Det er anbefalingen fra Diabetesforbundet

helen finslandForbundet vil gi publikum tilbud om å få målt blosukkeret sitt på messa, og samtidig det bli informert om sykdommen diabetes. Leder for diabetesforbundet avdeling Vest-Lofoten, Helene Finstad, kan fortelle at det er veldig viktig at diabetes avsløres så tidlig som mulig og at riktig behandling iverksettes.

– Det vil bli delt ut et spørreskjema som alle anbefales å svare på. Dette for at allmennheten skal få litt å tenke på, og så er jo alle deltakere med i trekning av flotte premier, sier Finstad. Diabetesforbundet har vært representert hvert år denne messa har vært avholdt, og i år ligger fokuset på Diabetes 2.

– Vi er veldig glad for å kunne få delta på disse messene, og for at vi får sponset det utstyret som vi bruker her, ellers ville vi nok ganske sikkert ikke hatt råd til det, sier hun. Jeg anbefaler absolutt alle å teste seg, enten på nett eller her på messestanden vår. Her får du noen spørsmål du må svare på, og ved positivt svar kan du få sjekket det med din lege så snart som mulig.

Sunt kosthold og mosjon

Hvis du skulle få et positivt resultat på prøven og fått påvist diabetes, så er Finstads beste tips å melde seg inn i diabetesforbundet. Der får du massevis av informasjon og det er den rette plassen for å tilegne seg kunnskap om diabetes.

– Å leve med diabetes er 80 % egenbehandling, og for å kunne behandle deg selv så må du ha kunnskap. Dette kan du få gjennom forbundet, informerer Finstad. Forebygging er veldig viktig og fysisk aktivitet er alfa og omega, fortsetter hun. Man kan leve helt normalt ved å følge statens ernæringsråd, og det gjelder absolutt alle, fastslår hun.

Verdens Diabetesdag er 14. November, så den lokale avdelingen tjuvstarter markeringen litt her på gavemessa. Ifølge Finstad vil de prøve å få lyst opp de hvite kirkene med blått lys, som en markering. Dette måtte droppes i fjor på grunn av fare for at de blå filtrene kunne smelte, men hun håper at de har funnet en løsning og at de kan klare å få dette til i år.

Du er her: Hjem Artikler Test deg NÅ