Rocka gjeng

rocka gjeng

Innlevelse, humor, samspilt og dyktighet er noen stikkord for gruppen The Bænd som skal spille på gavemessa.

Da vi var innom The Bænd på øvingskvelden, ble vi møtt av et muntert gjeng som ivrig øvde på sangene de skal delta med på messa. Denne kvelden var det åtte stykker pluss lærerne Jørn Svendsen og Roar Nilsen, som spilte gjennom et ganske så rocka repertoar.

I pausene mellom låtene satt latteren løst og tilhørighet til engelske fotballklubber ble diskutert høylytt. En av musikerne fikk endel tyn da han fortalte at han hadde fått seg Manchester United gardiner, men kunne etter en stund berolige de andre med at det var kun fordi butikken ikke hadde noen med laget Chelsea på.

vegardHele gjengen ser fram til å få spille på messa, og kanskje få sjansen til å møte noen søte damer der. Lærer Jørn Svendsen kunne fortelle at det er gruppa «Basses» som skal åpne årets gavemesse. «The Bænd» får slippe til på søndag sammen med «Lofotgjengen», noe som blir et samarbeid mellom yngste og eldste gruppe.

– Alle i de tre bandene skal spille på messa. Vi blir hele 16 utøvere pluss lærere som skal i ilden den helgen, sier en entusiastisk Svendsen.

I god tid før jobben på messa, skal hele gjengen pluss noen hjelpere, på overnattingstur til Kabelvåg. Der skal de sammen med andre band fra Vågan, spille på Arbeidern.

– Etter at vi har kost oss med en felles middag, så er det vi lærere som skal spille. Da kan gjenget bare kose seg og danse. Er bare rett og rimelig at de også kan få muligheten til det, og ikke bare spille, sier Svendsen med et smil.

Foregangskommune

Ifølge Svendsen er det foruten Vestvågøy, bare Vågan i hele Nord- Norge som fremdeles har et lignende tilbud. Ellers i landsdelen er tilbud som dette kuttet fra budsjettene.

– Takket være våre fantastiske politikere kan vi enda gi dette tilbudet. Vestvågøy er en foregangskommune når det gjelder tiltak for de funksjonshemmede. Jeg håper virkelig at politikerne andre steder kan se hit for å lære og kanskje ta etter vårt eksempel, sier musikklæreren alvorlig.

 

Du er her: Hjem Artikler Rocka gjeng