Produserer for fullt

Elvegarden

Det er stor produktivitet på Elvegården Aktivitetssenter for tiden.

sylviDet hersker en rolig men konsentrert atmosfære på senteret, der det jobbes for fullt med å produsere opp ting som skal selges på gavemessa. De fem ansatte og stedets 8-10 faste brukere (15 totalt innom i måneden) legger seg virkelig i selen for at de som kommer innom messa skal kunne få handle flotte gaver fra standen deres. Avdelingsleder Ann- Carin Abelsen synes at det å få delta på denne messa er en fantastisk anledning til å få vist fram det de gjør her. Da snakker hun ikke bare om det som skjer under produksjonen på dagtid, men også om de som er med i musikken som øver på kveldstid.

– Vi er med på denne messa for å skape blest om aktivitetssenteret og sette fokus på at vi er her med et godt tilbud til de som trenger det, Sier hun. Abelsen mener at selv om de beklageligvis mistet en 50 % stilling, så tror hun at politikerne ser viktigheten av dette senteret, og håper de klarer å få satt fokus på det viktige arbeide som blir gjort her.

ann-carinJulegavetips

Avdelingslederen viser fram en mengde med flotte handarbeider som hun anbefaler varmt som julegaver til de som har det meste. – Vi har blant annet beskjedblokker, hekla pynt til te-lysestaker (glass), tovede luer og votter, tøfler og en masse dukkeklær, forteller hun ivrig.

En annen ting som er veldig populært blant lag og foreninger, er våre flotte loddposer. Her inngår det virkelig lagarbeid i produksjonen. Det er en som skjærer papiret, en som finklipper det, en som bretter, en som stifter og en som pakker. Et virkelig meningsfylt arbeid forklarer Abelsen. Senteret har i tillegg en egen liten trykkeriavdeling der de trykker tekst på servietter. Dette foregår ifølge Abelsen, på en maskin fra det forrige århundre.

– Dette er kjempepopulært men trykkingen tar såpass lang tid at det er begrenset hvor mange som kan få kjøpe dette. De som får kjøpt er derimot veldig fornøyde, smiler hun og legger til at det tar flere uker å lage 60 stykker med denne maskinen.

– Så lenge maskinen fungerer vil vi fortsette å trykke slike, men jeg kunne ønske at politikerne kunne sponset en ny maskin til oss. Det er jo tilnærmet umulig å få tak i reservedeler til en så gammel maskin som denne, sukker hun. Abelsen forteller avslutningsvis at de også har et veldig godt samarbeid med ASVO, med ting som for eksempel vedklyving og snurring av stålstrenger til fiskeindustrien.

Du er her: Hjem Artikler Produserer for fullt