Hoppende glade

gledeBarna som kommer innom gavemessa setter stor pris på dette tilbudet. Solveig Utvik og Gunnveig Justad, som begge sitter i styret for Lofoten søndagsskolekrets, deltar på messa med en oppblåsbar madrass som barna kan få hoppe og leke på.

– Hensikten med vår stand er å vise at søndagsskolen fortsatt finnes og selvsagt for at også barna skal ha noe morsomt å gjøre. Vi har plass til flere barn i gruppene våre, noe som er en veldig sosial aktivitet for barna å være med på, fremholder de.

Noen kaller det for søndagsskole, noen for hverdagsskole og andre igjen kaller det for sprell levende, forteller Solveig. Sprell levende er i bunn og grunn et formidlings opplegg som søndagsskolene rundt om i landet benytter.

– Opplegget lar barna ta i bruk alle sanser i læringsprosessen og ikke bare lesing og fortelling. De lærer også ved lek, sang og tegning, forklarer Justad.

Her på Vestvågøy har vi grupper på Buksnes skole, Svarholt skole og Ballstad skole. I Vågan byttes det på menighetshusene i Kabelvåg og i Svolvær. Det er dessverre ikke noen tilbud i Flakstad og Moskenes for tiden.

– Vi er veldig interesserte i å komme i kontakt med folk som kan tenke seg å starte med søndagskole. Sprell levende er et veldig grundig opplegg med mange sanger, CDer og DVDer. Nye ledere har mye materiale å ta fatt i, som de kan hente massevis av ideer fra, sier Justad.

solveig gunnveigKonkurrerer med fotball

Det har ifølge lederne vært ganske stilt noen år, men de har merket et oppsving på landsbasis i løpet av de siste årene. Søndagsskolen for de minste er for aldersgruppen fire til ti år, og vi føler at vi ofte må konkurrere med for eksempel fotball når barna kommer opp i skolealder.

- Vi tror det er lettere å starte nytt med det nye formidlings opplegget. Det er et kjempegodt tilbud til barn der de lærer bibelfortellinger, sanger og selvfølgelig å ha det fint sammen, sier Utvik og legger til at hvis noen er interessert så kan de komme på messa og ta kontakt på standen.

Utvik og Justad synes dessuten det er veldig flott hvis noen av foreldrene kan være behjelpelig med enkelte praktiske ting.

 

Du er her: Hjem Artikler Hoppende glade