Sommerfugler i magen

nina arntzenNina Arntzen har sommerfugler i magen. Det er spennende å stå på egne bein.

Arntzen startet så smått å jobbe med «sitt» materiale høsten 2007, og to år senere fikk hun midler fra Innovasjon Norge for å kjøpe inn utstyr slik at hun kunne innrede kjelleren hjemme til et verksted hvor hun kunne drive med det som er hennes store lidenskap og hobby, nemlig glass.

- Selv om jeg nå først har begynt å jobbe med glass har jeg likevel alltid latt meg fascinere av dette fantastiske materialet. Helt siden jeg som liten jente plukket glass i fjære. Det er noe med lyset og fargene som gjør glass så spesielt, forteller hun.

Det er likevel først det siste halvåret at det har blitt fart på produksjonen, men ikke nok fart skal vi tro de som har sett hennes produksjon.

- Ja, tilbakemeldingene jeg har fått er at jeg må få enda større utvalg, ellers er det bare positive kommentarer. Nå har jeg hatt stand på Ballstaddagene og under Høstvekka, men Lofoten Gave- og Håndverksmesse blir den første ordentlige messa jeg er på, og jeg skal innrømme at jeg er spent på mottakelsen. Vil et større publikum ha produktene mine? Så sommerfuglene i magen er der, ler hun.

Nina har tidligere jobbet med perler, og sammenlignet med glass krever det langt mindre utstyr og ikke minst økonomi. Men støtten fra Innovasjon Norge gjør at hun nå kan drive med det hun egentlig vil.

- Det stemmer at det er en ganske dyr hobby. En ovn der man brenner glasset kommer fort opp i rundt 50.000 kroner, og så må man ha sag, pussemaskin og diverse annet verktøy. Så derfor er håpet at jeg skal klare å tjene litt på dette, sier hun og presenterer noen av produktene sine.

nina arntzen2- Jeg lager anheng, smykker, ørepynt. I tillegg har jeg begynt å lage fat, glassflis og lysestaker. Og planen videre framover er jeg også skal lage glasskunst man kan henge i vinduer, sier hun forventningsfullt.

Alt er et resultat av eget design, forteller hun videre, men legger til at det er mulig å få råd og tips fra leverandører av utstyr. Hun har imidlertid ett sterkt ønske.

- Egentlig skulle jeg ønske at flere kunsthåndverkere kunne gått sammen om å leie lokaler slik at man kunne jobbe mer sammen. Fått et større fellesskap. Det tror jeg hadde vært inspirerende, avslutter hun.

Og kanskje kan Lofoten Gave- og Håndverksmesse være en arena å lufte nettopp slike tanker.

Du er her: Hjem Artikler Sommerfugler i magen