Et dekorativt samarbeid

oddny olsenPå alle 20 messetilstelninger har Oddny T. Olsen hatt med seg en kjempeviktig samarbeidspartner.

Edel Saupstad med sitt firma Edel Dekor, har i alle år hatt en avgjørende rolle i hvordan Lofoten Gave- og Håndverksmesses utseende har blitt til. Nå er den dyktige dekoratøren blitt pensjonist og har trappet mye ned, men hun må likevel trå til når det nærmer seg messetid igjen.

– Jeg har avtale med Edel om at så lenge jeg eier og driver, så skal hun dekorere for meg. Pensjonering i denne sammenheng er helt uaktuelt, sier en lattermild Oddny T. Olsen. Olsen beskriver dekoratøren som sin høyre hånd, og har hatt Saupstad med på stort sett alt hun har gjort i profesjonell sammenheng.

– I alle våre samarbeidsprosjekter har Edel vært en oppdrager for ungene våre og lært dem nøyaktighet og viktigheten i å levere tilbake lånt utstyr. Det er et faglig og profesjonelt forhold vi har, men det er også så mye mer, forteller Olsen. Det går jo ikke an å pensjonere seg fra et så godt vennskap, legger hun til.

Vennskap og voksenopplæring

Olsen fremholder at de har ikke vært uvenner på 20 år. Uenige ja, men ikke uvenner.

– Vi finner alltid løsninger som er litt bedre enn det utgangspunktet var. Vi omgås mye både profesjonelt og privat, men vi har funnet vår måte for å klare å skille mellom disse rollene. Det er noe jeg tror har vært veldig viktig, og kanskje en forutsetning for å kunne samarbeide og utvikle oss i lag.

Ifølge messepotet Olsen er den kunnskapsformidlingen Edel har drevet med i bedriften hennes vært helt uvurderlig.

– Hun har rett og slett drevet voksenopplæring på oss i 20 år. Alle ansatte i butikken har fått opplæring av Edel, så hun regnes som fast inventar her hos oss. Nå har hun tatt fatt på opplæring av tredje generasjon og har satt barnebarnet på 31/2 år i arbeid med messedekoreringen. Han var forresten med i fjor også, ler Olsen.

Trygghet

Det sies at bak enhver suksessfull kvinne står en stødig mann, og slik er det med Edels ektemann Torstein.– Han har vært til enorm hjelp med konstruksjoner av utstillingsmateriell av alle slag. Han har laget alt mulig til meg, slik som prøvedukker, kulisser, utstillingsutstyr, og dette har han både tegnet og laget ferdig. Han har klart og fått ned på papiret, det to kreative hoder har klekket ut, og satt det ut i livet. Slikt må virkelig kalles en gave, tenker jeg. Oddny berømmer også den tryggheten Edel klarer å formidle.

- Hun formidler en visshet om at alt kommer til å gå bra, og det er enormt viktig for meg. Vi kommer alltid i mål sammen, og hun er min absolutte trygghet, slår den erfarne messearrangøren fast. 

Du er her: Hjem Artikler Et dekorativt samarbeid