Kontrastfylt og spennende

Gry AnetteFor Gry Anette Strømnes er det å få jobbe med steingods og porselen kontrastene som gir sjelefred.

– Når jeg sitter i verkstedet mitt og jobber med disse fantastiske materialene da blir all verdens problemer bare småtterier, sier den blide keramikeren som har verksted og bosted i Myklevika ved Stamsund.

– Så langt tilbake jeg kan huske har jeg malt akvareller, så jeg har vel egentlig alltid hatt en kreativ side, sier hun.

– Men det begynte vel å bli mer alvor da mannen min gjorde dette fjøset om til verksted i 2010. Jeg ser på det som en stor kjærlighetserklæring fra han. Tidligere har jeg laget keramikk på hobbybasis, men har nå tatt formell utdannelse, blant annet i Danmark, forteller hun.

Gry Anette2Strømnes driver altså keramikkverkstedet «Kunstpausen» hvor hun til og med tar inn grupper. Det være seg utdrikkingslag eller andre. - Nettopp det faktum at jeg inviterer grupper inn her var nok også det som var avgjørende for Innovasjon Norge, som valgte å støtte meg økonomisk da jeg søkte.

Men når hun sitter alene og jobber er hun i sin egen verden. Variasjonen i materialene hun jobber med gjør det hele veldig spennende.

– Det grove steintøyet og det myke, nesten sarte porselenet skaper store, spennende kontraster. Det er utrolig fascinerende, understreker hun. Og det er vakre og spesielle produkter hun tryller fram. Smykker og lysholdere er bare noe.


– Jeg faller alltid tilbake til den nordnorske naturen. Jeg bruker avtrykk av ting i naturen. En trestubbe, fiskebein, planter. Alt kan brukes, mener hun.

Gry Anette3Nå «gru-gleder» hun seg til å stille på Lofoten Gave- og Håndverksmesse for første gang. Hun skal ha stand sammen med svigersøsteren Trine, som lager kjoler.

– «Kjoler og keramikk». Det må da være en flott blanding, sier hun og ler.

– Joda, jeg gleder meg til å få vist fram det jeg lager for et større publikum. Skaffe meg erfaring og kontakter, og selvsagt å få treffe kunder og publikum på en helt annen måte enn jeg er vant til. Kanskje det gir mersmak? Jeg ser i alle fall fram til messa, avslutter hun.

 

Du er her: Hjem Artikler Kontrastfylt og spennende