- Trenger ildsjelene

Jonny Finstad– Oddny Olsen er i sannhet et godt forbilde for andre som har en idé og som tør å satse og stå på. Hun har vist at hun har «stayer-evne», involvert familien og gjort Lofoten Gave- og Håndverksmesse til et familieprosjekt. Det viser dermed evnen til å engasjere å tenke helhet, sier Finstad.

Messa, som fyller 20 år i år har drevet etter omtrent samme oppskrift i alle år. Småskalaprodusenter har møttes for å presentere sine produkter. Elevbedrifter har vunnet servicepris, varmepumper og tradisjonelt Thailandsk håndverk har stilt ut side om side. Det er delt ut bygdeutviklingspriser, og messa åpner med musikalske innslag av så vel blåsere som trekkspill. Det har også vært musikalske innslag foruten om åpningen, og her har det vært alt fra sekkepipe til country og western. Det har i tillegg vært moteoppvisning flere av årene. Det er ingen tvil om at det i tillegg til å være tradisjonelt, også framvises stor variasjon i innslagene.

– Lofoten Gave- og Håndverksmesse er uten tvil en arena for å få fram det som produseres rundt om i de tusen hjem. Lokalbefolkningen får en mulighet til å presentere og selge sine produkter, fortsetter ordføreren.

– Den er i tillegg blitt en institusjon og vi trenger flere ressurspersoner som Oddny, folk som er med og tar initiativ. Hun har virkelig vist handlekraft og det står det stor respekt av. Jonny Finstad sprer gjerne positive rykter.

– Det er tydelig at messa i tillegg til å være en salgsmesse for den enkelte aktør, også er et viktig møtested for mange mennesker i førjulstida. Jeg har til og med hørt at det faktisk er de som gjør hele julehandelen under messa til Oddny, sier han.

– Det er meg derfor en glede, på vegne av Vestvågøy kommune, å få lov å gratulere Oddny med 20 flotte år, og takke for det samfunnsnyttige arbeidet hun gjør. Jeg vil jo samtidig ønske lykke til med de neste 20 år.

 

 

 

Du er her: Hjem Artikler - Trenger ildsjelene